Home > Altea > ALTEA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

ALTEA

Altea vastgoed-, vakantie- en toeristische informatie

Altijd beïnvloed door de zee combineert de stad Altea de geplaveide straten van de oude stad met een van de mooiste, met palmbomen omzoomde, promenades van de Middellandse Zee. Op zomeravonden tonen kunstenaars hier hun foto's en het is een goede plek om te ontspannen of te genieten van een paseo (avondwandeling).

Kunstenaars en muzikanten hebben de stad sinds de jaren ‘60 verkozen als woonplaats en je kunt er tal van galeries en ambachtelijke werkplaatsen vinden langs de smalle straatjes van de oude binnenstad en rond het Plaza de la Iglesia kerkplein. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de Altea esplanade en de zee, en je kun je zo de populaire La Plaza bar binnenwippen of een tafel reserveren in een van de intieme oude herenhuis-restaurants zoals El Negro.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen to koop aan Costa Blanca
Villas to koop aan Costa Blanca

Het brede kiezelstrand strekt zich uit vanaf La Olla eiland (dat een spectaculair vuurwerk heeft in augustus) naar Albir en is een favoriete plek (La Olla) voor de chiringuito bars die heerlijke paella serveren, en de comfortabele cafés, pubs en restaurants die gevestigd zijn aan de promenade. Probeer de ‘Ostereicher’ voor Weense koffie en gebak, of de San San voor het jongere publiek.

De markt van Altea is zeker op dinsdag de moeite van een bezoekje waard. Het is de grootste aan de Costa Blanca en neemt een groot deel van de zeedijk in beslag.  Er is van alles te koop: van groenten en fruit tot kleding en meubilair. De haven van Altea is een klein beetje verderop en heeft 360 ligplaatsen (de helft voor bezoekers) en boten van over de hele wereld. De luxe haven voor sportboten van Luis Campomanes (543 ligplaatsen) ligt langs de kust richting Altea Hills en Calpe en op de Greenwich Meridiaan 00.00, naast Pueblo Mascarat.

Altea feiten en cijfers:

  •  
  • Inwoners: 13.500

 

  • Hoe te bereiken: snelweg A7 afslag 64 Calpe / Altea. National N332 die door het centrum van de stad loopt.

 

  • De luchthaven van Alicante ‘El Altet’ is op 59km. Per spoor ‘Trenet de la Marina’ Denia -           Alicante. Tierra Mitica pretpark 10 km.

 

  • Natuur: Altea ligt aan de zee, centraal in een prachtige, brede, baai met de Sierra Bernia bergen in het oosten en de Sierra Helada van Albir naar het westen. Achter de stad vind je bergpaden, met name Puig Campana en de PR V7 rondom de Sierra Bernia, en olijf-, amandel- en bosjes met oranje-, citroen- en nisperoboomgaarden die zich uitstrekken tot het dorp Callosa de Ensarria. Er is ook een 6 km lang kiezelstrand langs de kust.

 

  • Restaurants en specialiteiten: De klassieke Valenciaanse Paella en Arroz a Banda restaurants aan de promenade. Wanneer je iets anders wilt proberen, ga dan naar de Bodegon de Pepe langs de Calpe, aan het einde van de promenade. Zij serveren sinds de jaren ‘30 knapperige sardines met gekruide tuinbonen en bier en wijn (geen messen, vorken, koffie of snoepjes) en is het altijd populair. De strandbars / Paella restaurants op La Olla strand zijn een goede plek om te bezoeken tijdens de zomer, hoewel ze wel een beetje druk kunnen zijn. Er zijn vele intieme en sfeervolle restaurants in het oude centrum rond de Plaza de la Iglesia, waarvan sommige, zoals de El Negro, een uitzicht op de kust hebben.

 

  • Sport: Golf - Golf Don Cayo met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. 3078 meter, 9 holes, par 36. Urbanizacion Sierra de Altea. Altea Hills Tennis Club. 4 gravelbanen die open zijn voor het publiek. Zeilen - Luis Campomanes Sporthaven (543 ligplaatsen, met plannen om uit te breiden tot 1000) tot 5 meter, Altea haven (369 ligplaatsen, waarvan 185 openbare) tot 7meter. Bergwandelen - De "Costa Blanca Mountain Walkers". Twee keer per week met een makkelijkere wandeling op zaterdag.

 

  • Feest kalender: 5 januari - Drie Koningen. Komst van de drie koningen met cadeautjes voor de kinderen. Paasweek - concerten met religieuze, klassieke en traditionele muziek. 4e week van september - Feest voor de patroonheilige, Cristo de Sagario met parade met de Moren en Christenen. December - Einde van het jaar feest in de Plaza de la Iglesia. Er zijn ook lokale feesten, zoals San Antonio (Partida Cap Blanc), San Juan (Partida El Fornet) inclusief de ‘het planten van een boom’ door lokale ongehuwde mensen, en San Pedro y Virgen Carmen (Calle San Pere).

 

  • Geschiedenis en Cultuur: De naam van Altea schijnt afkomstig te zijn van de Griekse naam 'Altahia’, wat betekent ‘ik genees’. Gelegen aan de monding van de rivier de Algar, (de naam betekent ‘de rivier van de gezondheid’), heeft Altea vele beschavingen gezien, waaronder de Iberiërs, Feniciërs, Moslims, Grieken en Romeinen, die allemaal hun invloeden door de jaren heen hebben achtergelaten.