Home > Benissa > BENISSA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

BENISSA

BenissaBenissa, geschiedenis, natuur, gastronomie en feesten.

Benissa is gelegen op 275m boven de zeespiegel en is één van de oudste steden aan de Costa Blanca. Het zit vol aangename verrassingen. Een rustige wandeling door het oude, goed bewaard gebleven centrum, zal je in staat stellen om een rijke variatie aan monumentale gebouwen en culturele herinneringen te ontdekken die deel uitmaken van de geschiedenis van Benissa vormen.

Laat je, daar waar de bergen en de zee in Benissa tezamen komen, betoveren door de natuur. Langs de 4 km lange kust vind je terrasvormige wijngaarden en verspreidde palmbomen, onderbroken door kliffen en rotsen, verscholen grotten en kleine baaien. La Fustera, Les Bassetes, Abogat, Pinets, Baladrar en La Llobella maken deel uit van dit stuk van de kust dat als een ecologie pad langs de Middellandse Zee is en waar de natuurlijke hulpbronnen en het landschap nog onaangetast zijn.  Video van Benissa stad en de kustlijn

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villa's te koop aan de Costa Blanca

Benissa feiten en cijfers:

  •  
  • Inwoners: 9.500

 

  • Toegang: snelweg A7 afslag 62 Benissa / Teulada. De National N332 loopt door de stad. De luchthaven van Alicante ‘El Altet’ ligt op  70km. Sneltram "Trenet de la Marina" Denia - Alicante.

 

  • Natuur: Benissa is een stadje op een heuvel tegen de het Bernia gebergte (1.129m). Bergpaden, met name de PR V7 rondom de Sierra Bernia, wijngaarden, olijf- en amandelbomen. Een 4km lange kustlijn van rotsachtige, natuurlijke, baaien en inhammen.

 

  • Restaurants en Specialiteiten: Bar Canis in Benimarco (Paella op het terras met een panoramisch uitzicht over de kust) Al Zaraq, Libanees (aan de N332, 2 km voor Benissa, wanneer je vanuit Calpe komt, aan de rechterkant), Casa Cantó, traditioneel Valencia (bij binnenkomst van Benissa, vanuit Calpe), Casa del Maco (Frans / Belgisch in een oude boerderij aan de Lleusweg). Traditionele gerechten van Benissa zijn ‘Tomates Rellenos’ en ‘Mullador’ - beide met tonijn - en lokaal gemaakte worstjes die in heel Spanje te koop zijn.

 

  •  Sport: Golf - Golf Don Cayo met panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. 3078m, 9 holes, par 36. Sierra de Altea project. Club de Golf Ifach met panoramisch uitzicht vanaf het clubhuis op zee. 3406m, 9 holes, par 60. San Jaime project. Altea Hills tennisclub. 4 gravelbanen open voor het publiek. Bergwandelen - De "Costa Blanca Mountain Walkers". Twee keer per week, met een makkelijkere wandeling op zaterdag.

 

  • Benissa feestkalender: 5 januari - Drie Koningen. Komst van de Drie Koningen met cadeautjes voor de kinderen. Paasweek - concerten met religieuze, klassieke en traditionele muziek. 4e zondag van april - Feest van Purissima Xiqueta, de patroonheilige van Benissa. Kroning van de Koningin van het feest. Stierrennen. Muziek en vuurwerk. Speciale dagen, b.v. de "dels Fedrins" (vrijgezellen). Weekend het dichtst bij 29 juni – Moren- en Christenen festival ter gedachtenis van de Moorse / christelijke oorlogen. Er zijn ook lokale feesten, zoals de Santos de la Piedra (Lleus dorp, augustus) en Santa Barbara (Partida Pinos, augustus).

 

  • Geschiedenis: Prehistorische rotstekeningen in Pinos laten zien dat het gebied al vanaf de jaartelling werd bewoond. De stad Benissa werd, net als de omliggende dorpen, gesticht door de Moren (Banu-Issa). Na de christelijke herovering en de verdrijving van de Moren in 1609, werd de stad betrokken door mensen uit de Pyreneeën, Catalonië en Aragon. Het middeleeuwse centrum van de stad, met z’n ijzerwerk balkons en heraldische schilden, is grotendeels bewaard gebleven. Een opmerkelijk gebouw is het Palacio de los Torres-Orduña dat nu een cultureel centrum en bibliotheek is. Benissa heeft een sterke katholieke traditie met een Franciscaner seminarie dat vele Franciscanen volgelingen in heel Spanje heeft opgeleid, en de ‘Catedral de la Marina’, een grote neogotische kerk.