Home > Calpe > VASTGOED TE KOOP IN CALPE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

VASTGOED TE KOOP IN CALPE

Bekijk villa's en appartementen die te koop staan in Calpe

Calpe is een drukke badplaats met mooie stranden, bergen, en lage glooiende heuvels die vele mogelijkheden biedt voor het vinden van woningen met uitzicht op zee. De Morro de Toix berg scheidt Calpe van Altea en is de plek van het grote en bekende Maryvilla project gelegen is.

Maryvilla is toegankelijk vanaf de Calpe kant via de Puerto Blanco jachthaven en heeft een directe toegang vanaf de N332 aan de kant van Altea. De wegen slingeren zich steil omhoog door het project om bij het uitkijkpunt op de top van de Morro de Toix uit te komen. Dat is een favoriete plek om te klimmen en paragliding. Het hele project bestaat uit woning met enkele van de mooiste uitzichten aan de Middellandse Zee. Veel villa’s hebben het toren-ontwerp met een grote woonkamer met open haard, zwembad, terrassen en aparte appartementen op de begane grond. De gastenverblijven hebben een eigen ingang en een eigen overdekt terras. Het timmerwerk in deze woningen is van de traditionele Castiliaanse soort lambrisering.

Woningen in Maryvilla zijn vaak verbetert en een aantal luxe villa’s worden momenteel gebouwd. Oscar’s Restaurant, met z’n zwembad en tennisbaan, is het centrale punt in Maryvilla maar je kunt ook het naastgelegen Maryilla Internationaal restaurant proberen.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

Beneden Maryvilla, maar altijd ten westen van Calpe, hebben de woningen in de projecten La Canuta, , Canuta Baja, en Canuta de Ifach een mooi uitzicht. Ze zijn gelegen op een serie laaggelegen heuvels en hebben uitzicht op de Peñon de Ifach en de Middellandse Zee. De villa’s hier reiken tot aan de kliffen aan de kust, de Puerto Blanca haven en het strand. De vastgoedprijzen in Calpe hangen af van het uitzicht op zee en de ouderdom van het pand. La Canuta profiteert daarbij van z’n hogergelegen positie en de nabijheid van de kust. Het gebied heeft vele nieuwe villa’s die van hoge kwaliteit zijn en alle Canuta projecten zijn niet verder dan 5 minuten rijden van het centrum van Calpe gelegen.

Dichter bij de stad, en aan dezelfde kant, zijn El Tosal en La Manzanera. El Tosal is gelegen op een klif aan zee met een prachtig uitzicht en heeft vele luxe woningen tot aan de zee. Manzanera grenst aan dit project het en is beroemd om de Rode en Groene torens van het La Manzanera residentieel project. De torens zijn ontworpen door de architect Ricardo Bofill. Dit project zette woningen in Calpe op de kaart met het Manzanera project op de top van de klif dat direct over de zee naar Calpe en de Peñon de Ifach uitkijkt. De appartementen zijn vernieuwd, maar zijn nog steeds herkenbaar als ‘hippie’ villa’s uit de jaren ‘60. Tezamen met Borumbot heeft La Manzanera ook een klein stukje met zeer exclusieve villa's.

In het centrum van Calpe  vind je veel appartementen. Familie-georiënteerde appartementen met 3 en 4 slaapkamer vind je meer in het hoger gelegen deel van de stad terwijl 1 en 2 slaapkamer vakantieappartementen gevonden kunnen worden onderaan, langs de kust. De kwaliteit varieert sterk maar dat zie je meestal terug in de prijs. Dit gebied biedt een van de beste kansen om een woning te kopen in Calpe tegen een aantrekkelijke prijs. Waar je ook bent, je vindt altijd supermarkten en andere diensten in de buurt en het uitstekende strand Arenal-Bol is slechts op korte loopafstand.

La Estacion is het station van Calpe (er loopt een kleine spoorlijn, El Trenet, tussen Denia en Alicante) en grenst aan de kleine Estacion I en Estacion II projecten die voornamelijk bestaan uit oudere gebouwen. Wanneer je deze weg volgt dan kom je uit bij de grote projecten van Cucarres en Oltamar op de Oltamar heuvelflank. Zowel Cucarres als Oltamar bieden een prachtig uitzicht op Peñon en de Middellandse Zee en er staan vele luxe villa's verspreid tussen de met dennenbomen omzoomde straten.

Calpe heeft twee van de mooiste stranden aan de Middellandse Zee aan weerszijden van de Peñon de Ifach. Er is een aantrekkelijke promenade met een rij appartementen - velen van hen nieuwe, zoals het beeldbepalende Apolo 14 en de Playa de Oro complexen.Daarachter gelegen panden hebben vaak ook een prachtig uitzicht op zee en deze woningen hebben alle voordelen van zowel de locatie aan het strand, de nabijheid van de stad en de bruisende haven van Calpe.

De Almendros, Enchinent en Ortembach projecten zijn te vinden achter het Las Salinas zoutmeer met z’n flamingo's en reigers. Het is een rustige omgeving met veel vrijstaande oudere gebouwen van één verdieping, met zwembaden en dakterrassen. Hier ligt ook het Marisol Park project dat op loopafstand is van het Arenal strand en dat bestaat uit twee bovengelegen appartementen en twee daaronder met een tuin in elk blok. Deze zijn allemaal waardevol.

De promenade aan de oostkant van Calpe, aan de rechterzijde van de kustweg tussen Calpe en- Moraira, bestaat uit de exclusieve Caleta, Calalga en Basetes projecten met allerlei oude en nieuwe luxe villa’s met een prachtig uitzicht. Een klifpad loopt langs deze projecten en verbindtde promenade van Calpe met de kleine Basetes sport- en duikhaven. Aan de andere kant van de kust weg vind je de Carrio, Pinos en Pinarmar projecten vlakbij de grens van Calpe met Benissa. Het heeft smalle, kronkelende, straatjes met prive villa's met zwembaden en tuinen en is gelegen op lage heuvels.

Een aparte deel van Calpe kan worden benaderd vanaf de rotonde naast het La Plaza winkelcentrum. Dit leidt langs de Calpe Tennisclub aan het La Casanova project aan de rechterkant, het Rafol project aan de linkerkant richting het Imperial Park project en de La Cometa projecten. Een groot deel van de nieuwe ontwikkeling van Calpe vindt plaats hier. Vooral in La Casanova. La Cometa bestaat bestaande villa’s en biedt optimaal profijt van de zonnige hellingen met een prachtig uitzicht op zee. Wanneer je na de tennisclub de bocht naar links neemt, dan kom je uit in Garduix met z’n grote nieuwe Spaanse villa's en Colina del Sol (De Heuvel van de Zon) met een prachtig 360º-uitzicht over Middellandse Zee.

Populaire woonwijken voor vakantiebungalow projecten zijn Rafol met z’n mooie zwembad, Calpe Park (met grotere 2-verdiepingen woningen met tuinen) en Las Adelfas met haar rustige, goed onderhouden straten. Calpe Park en Las Adelfas zijn gelegen aan de belangrijkste toegangsweg naar Calpe vanaf de N332 uit de richting van Benissa, en ze zijn ongeveer 3 minuten rijden van het centrum van Calpe.