Home > Calpe > CALPE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

CALPE

Calpe, vastgoed, vakantie- en toeristische informatie

De stad Calpe, dat zich voor 11 km uitstrekt langs het kalme blauwe water van de Middellandse Zee, is een plaats waar modernisme, natuurlijke schoonheid, gastronomie en cultuur deel is van het dagelijkse leven van haar bewoners, die toeristen en bezoekers warm onthalen.

De spectaculaire rots van Ifach is het symbool van de Costa Blanca. Het stijgt 322m hoog uit en verdeeld Calpe in twee kleine stranden  (Calpe, Poniente strand video) en de bruisende vissershaven Calpe haven video) ) met z’n beroemde restaurants (video van restaurants in de haven). 

Zeilen en duiken zijn twee sporten die je uitstekend kunt doen in Calpe maar je kunt er ook wandelen en klimmen, net als tennis en jeu de boules. Net buiten de stad vind je ook uitstekende golfbanen die geschikt zijn voor elke speler, ongeacht hun handicap.

Moderne gebouwen en brede lanen gecombineerd in een oud vissersdorpje waar de lokale bevolking en bezoekers kunnen genieten van allerlei entertainment, variërend van populaire visrestaurants in de haven tot tapas in de vele bars, of maaltijden in één van de fijne nieuwe Internationale restaurants. Mocht je bezoek samenvallen met één van de vele feesten dan zal Calpe voor altijd in je geheugen gegrift blijven staan. video van de zaterdagmarkt in Calpe.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen to koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

La Ciudad Heroica (de stad van de helden) is een unieke combinatie van een levendige stad  (Calpe, Avenida Gabriel Miró video), prachtige stranden en natuurlijke bezienswaardigheden gecombineerd met moderne faciliteiten die Calpe de eerste keuze maken door de nieuwe bewoners en mensen op zoek naar een tweede huis of een nieuw thuis aan de Costa Blanca. Het is de snelst groeiende stad aan de Costa Blanca, met een voortdurend nieuwe keuze aan fijne accommodatie, restaurants en andere particuliere en gemeentelijke diensten. De gemeente Calpe heeft een actief ‘vergroeningsprogramma’ waarbij het planten van bomen en het ontwikkelen van nieuwe hogere kwaliteit stedelijke gebieden, zoals de Avenida Europa tussen de stad en de haven, centraal staan.

Feiten en cijfers over Calpe

  •  
  • Inwoners: 35.000 (ES 37%, GB 15%, DE 13%, 8%, Anderen 27%)

 

  • Toegang: snelweg A7; verlaat de 63 en 64. Neem de twee afslag Calpe op de N332. Het vliegveld van Alicante "El Altet" is op slechts 70 km. Spoor: ‘Trenet de la Marina’ Denia - Alicante. Busverbinding ‘Alsa’ gaat om 10.30, 13.30, 16.30 en 19.30 uur direct van het busstation naar de luchthaven. De reistijd is ongeveer anderhalf uur.

 

  • Natuur: De Peñon de Ifach (rots van Ifach) natuurgebied. Wanneer je je fit voelt dan kun je het pad naar de top nemen. De Salinas: een natuurlijk zoutmeer met flamingo's en reigers.

 

  • Restaurants: 168 waaronder traditionele Valenciaanse en Calpe (typische gerechten - "Cruet de Peix", "Putxero amb Pilotes", "Fideua"), Zwitserse, Nederlandse, Duitse, Italiaanse, Indiase, Chinese enz. Bekijk onze beoordelingen van restaurants in Calpe.

 

  • Sport: Zeilen - Calpe jachthaven. Max. 5m. Golf - Golf Don Cayo. Panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. 3078m, 9 holes, par 36. Sierra de Altea project. Club de Golf Ifach. Panoramisch uitzicht vanaf het clubhuis op zee. 3406m, 9 holes, par 60. San Jaime project. Tennis - Calpe Tennisclub. 6 gravelbanen open voor het publiek. Altea Hills Tennisclub. 4 gravelbanen open voor het publiek. Bergwandelen - De "Costa Blanca Mountain Walkers". Twee keer per week met een makkelijkere wandeling op zaterdag. Duiken - Puerto Blanca haven. Maryvilla project. Winkel gespecialiseerd in duiken en duikclub. Basetes haven.

 

  • Feestkalender: 5 januari - Drie Koningen. De kinderen krijgen hun cadeautjes van de drie koningen op het Plaza Colon. 19 maart – ‘Fallas’ Grote standbeelden met satirische thema’s van papier-mache die ceremonieel worden verbrand. 24 juni – ‘San Juan’ Hogueras de San Juan. Kapel van La Cometa. 16 juli – ‘Fiesta de Carmen’ ter ere van de Maagd Maria en ter nagedachtenis van de op zee overleden vissers. 5 augustus – ‘Virgen de las Nieves’. Een eeuwenoud feest met een indrukwekkend vuurwerk. Het aanbieden van bloemen aan de Maagd Maria. 9 oktober – Duits Bierfestival. Bier en muziek met Duitse bands. Eind oktober – ‘Moren en Christenen’ ter ere van de ‘Santisimo Cristo del Sudor’ sinds 1682 de patroonheilige van Calpe. Begint met een invasie van het strand door de Moren. Verdediging van de stad door de christenen met een vuurgevecht. De bewoners zijn leden van christelijke of moorse clubs zoals bv. ‘filas’ of ‘Almogávares’, ‘Almoravides’, ‘ Tempeliers’en kleden zich overeenkomstig. Spectaculair vuurwerk en parade.

 

  • Geschiedenis: Calpe wordt al bewoond sinds de vroegste jaartelling en leefde, tot voor kort, van de visserij en de amandel- en olijfbomen. Het ligt op een strategische positie aan de kust (de Peñon en Mascarat pas). Voor Christus: Neolithicum, Iberiërs, Feniciërs, Carthagers. Na Christus: Romeinen, Visigoten, de Arabieren / Moorse totdat de christenen het in 1254 opnieuw veroverde, onder aanvoering van Jaime van Aragon. De kust werd tot de 17e eeuw aangevallen door Noord-Afrikaanse piraten, wat aanleiding gaf voor de bouw van de stadsmuren en uitkijktoren.