Home > Calpe > CALPE STADSKAART EN CALPE PLATTEGROND
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

CALPE STADSKAART EN CALPE PLATTEGROND

Calpe stadskaart en Calpe plattegrond

Kaart van Calpe Urbanisaties. Calpe stadskaart. Calpe heeft een directe toegang vanaf de N332 nationale weg die langs de kust loopt. Deze gaat rechts voorbij het centrum van Calpe en loopt vervolgens parallel aan het Arenal strand richting de Calpe Rock (de Peñon de Ifach) en de Salt Lake (Las Salinas). Na Las Salinas volgt het Levante strand met toegang tot de Calpe kustwijken om vervolgens af te buigen langs de kust van Benissa tot de aankomst in Moraira. De plattegrond van Calpe toont de wijken van Calpe en Calpe stad aan de zeezijde van de N332 met de grote Maryvilla en La Canuta wijken aan de Altea (west) kant van Calpe en projecten zoals Ortembach, Vallesa en Almendros aan de Benissa kust (oost) kant van de stad. Voor een volledige kaart van Calpe of een volledig overzicht van de stadt en het strand, klik op de respectievelijke link op de voorzijde of check de eenvoudig vergrootbare kaarten van Calpe op de nieuwe nieuwe Casvali website.

Het treinstation ligt tegenover waar de N332 bij Calpe binnenkomt en is gemarkeerd Estación op de kaart van Calpe. De weg gaat van hier richting de Oltaberg en naar de Cucarres en Oltamar projecten met hun mooie uitzicht op zee. De weg eindigt op de grens van de Olta groenzone, bij een picknickplek en camping met een zandpad en schilderachtige paden die leiden naar de top.

Het Maryvilla project is gelegen op de andere heuvel van Calpe, de Sierra de Toix, en heeft een eigen toegang vanaf de N332 en vanaf de Puerto Blanca jachthaven. Bij de Las Salinas rotonde is er een afslag die je meeneemt naar de haven van Calpe met z’n beroemde visrestaurants en gratis sangria. Een andere bocht die leidt naar de voet van de Peñon de Ifach. Een wandelpad hier gaat via een tunnel over in een steil pad naar de top met een prachtig uitzicht over de kust.

Een andere toegangsweg leidt vanaf de rotonde bij het Plaza Central winkelcentrum naast Calpe en gaat weg van de kust, om je zo tot Colina del Sol en Guardix te brengen, aan de linkerkant, Casanova aan de rechterkant en Cometa en Gran Sol rechtdoor. Wanneer je  foto's van de urbanisaties in Calpe wilt zien die op de kaart zijn weergegeven, klik dan op de link.

Kaart Calpe stadscentrum

Kaart Calpe stadscentrum. Calpe stad loopt vanaf de oude stad op een heuvel met uitzicht op de zee aan de Peñon de Ifach, die de Arenal en Levante stranden met hun appartementen aan zee splitst. Dehoofdstraat van Calpe is de Avenida Gabriel Miró (waar ons kantoor is gevestigd) die de oude stad met het Arenal strand verbindt.

De nieuwe Avenida Europa verbindt Calpe met de haven en is een goed geplande stedelijke ontwikkeling met een goede appartementen aan de straat kant, en direct daarachter. De weg komt uit bij de met Plataan omzoomde straten tussen de haven en de Salinas zoutmeer.

Langs de kust van Calpe loopt een mooie boulevard die toegang geeft tot de stranden met hun vele bars en restaurants. In de haven volgt een nieuw gedeelte van de boulevard de voet van de Peñon. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai. Op de terugweg kun je eens binnen gaan bij de jachtclub van Calpe voor een drankje of een snack. Wanneer je foto’s wilt zien van Calpe en de oude binnenstad klik dan hier.