> Waarom gebruikmaken van
   onze website?
> Verkoop uw huis
   Vraag ons promotie plan!
> Kopen van Spaans
   onroerend goed

> Zoeken
> Spaanse Hypotheken
> Wie zijn wij

> De Costa Blanca
> Calpe
> Benissa
> Moraira
> Altea


>Foto´s van Calpe en Calpe Urbanisaties I >Calpe Restaurants I >Calpe Hotels I >Calpe Plattegrond I >Calpe Advocaten I >Calpe Huren van Vakantiewoningen


CALPE, COSTA BLANCA, SPANJE

HUIZEN COSTA BLANCA, CALPE, VAKANTIE EN TOERISTISCHE INFORMATIE

Calpe, geschiedenis, gastronomie, sport en feesten

Het stadje Calpe met zijn 11 km lange kustlijn van kalm, blauw Mediterraans water, waar buitengewone schoonheid van de natuur, gastronomie en cultuur deel van het dagelijkse leven van de bewoners uitmaken, die toeristen en bezoekers verwelkomen met hartverwarmende vriendelijkheid.

De spectaculaire Peñon de Ifach, het symbool van de Costa Blanca, is een natuurreservaat en is 322 meter hoog. Hij verdeeld Calpe in 2 stranden (Calpe Poniente strand video) en heeft aan de voet een levendige vissershaven (video vissershaven Calpe). Zeilen en duiken zijn zonder twijfel dé twee sporten van Calpe. Wandelen en bergbeklimmen komen op de tweede plaats, gevolgd door tennis en bowling. Ook zijn er uitstekende golfbanen.

Moderne gebouwen en brede lanen harmonizeren met het oude vissersdorp waar lokale bewoners en toeristen van alle soorten vermaak kunnen genieten, van de beroemde visrestaurants in de haven (video visrestaurants Calpe ), tapas in de vele barretjes tot een gourmet maaltijd in een Michelin ster restaurant. Mocht uw bezoek samenvallen met een van de vele feesten, dan zal de herinnering eraan u voor altijd bijblijven.

Video Zaterdag markt

Video Calpe, Avenida Gabriel Miró

Actueel aanbod van huizen aan de Costa Blanca

Costa Blanca villas te koop

Costa Blanca appartementen te koop

Calpe feiten en aantallen:

  • Bewoners: 35.000 (ES 37%, GB 15%, DE 13%, BE 8% Others 27%)

  • Toegang: Snelweg AP7 afrit 63 en 64. Provinciale weg N332 Valencia-Alicante. Alicante vliegveld "El Altet" 70 km. Trein "Trenet de la Marina" Denia - Alicante.
  • Natuur: Nationaal Park Peñon de Ifach. Als u fit genoeg bent, er is een pad naar boven. De Salinas: een natuurlijk zoutmeer met flamingos en reigers.

  • Restaurants: 168 inclusief traditionele Valenciaanse (met maaltijden zoals "Cruet de Peix", "Putxero amb Pilotes", "Fideua"), Griekse, libanese, hollandse, duitse, indiaanse, chinese etc. Zie onze restaurant gids

  • Sport: Zeilen - Calpe jachthaven max 5 meter diepgang. Golf Golf Don Cayo met panoramisch uitzicht op zee. 3078 m, 9 holes, par 36. Urbanizatie Sierra de Altea. Club de Golf Ifach met panoramisch zicht op zee. 3406m, 9 holes, par 60. Urbanizatie San Jaime. Tennis - Calpe Tennis Club. 6 grevelbanen open voor publiek. Altea Hills Tennis Club, 4 grevelbanen open voor publiek. Bergwandelen "de Costa Blanca Mountain Walkers". 2 keer per week met een makkelijke wandeling op zaterdag. Duiken - Puerto Blanca Harbour. Urbanizatie Maryvilla. Speciaalzaak en duikclub. Haven van Basetes.

  • Feest kalander: 5 Januari - drie koningen. De kinderen ontvangen cadeautjes van de drie koningen op het Plaza Colon. 19 Maart - "Fallas" gigantische papier mache beelden met satirische themas die ceremonisch verbrand worden. 24 Juni - "San Juan" hogueras de San Juan. Kapel van La Cometa. 16 Juli - "Fiesta de Carmen" ter ere van de maagd Carmen en herdenking van de vissers die omgekomen zijn op zee. 5 Augustus - "Virgen de las Nieves". Een feest van honderden jaren oud met imposant vuurwerk. Het offeren van bloemen aan de Maagd. 9 Oktober - Duits oktober feest. Bier en muziek met duitse muziek. Eind oktober - "Moren en Christenen" ter ere van "Santisimo Cristo del Sudor" patroonheilige van Calpe sinds 1682. Begint met de invasie van de Moren op het strand. Verdediging van de stad door de christenen met een veldslag. De deelnemers zijn lid van de christelijke of moorse clubs "filas" zoals Almogávares, Almorávides, Templaris en kleden zich volgens de clubvoorschriften. Spectaculair vuurwerk en parade.

  • Geschiedenis: Calpe is bewoond sinds het begin der dagen en tot voor kortwas de hoofdbron van inkomen de visserij, amandel- en olijf teelt. Het is gelegen op een strategische plek langs de kust (de Peñon en Mascarat pas). Voor de jaartelling woonden er Neolitiers, Iberieërs, Feniciërs, Carthagen. Na het begin van de jaartelling waren er Romeinen, Visigothen, Arabieren/Moren tot in 1254 de christenen het gebied herveroverde onder leiding van Jaime van Aragon. Maar ook daarna werd de kust aangevallen door noord afrikaanse piraten tot de 17e eeuw, gezien de stadsmuren en uitkijktoren.

>Foto´s van Calpe en Calpe Urbanisaties I >Calpe Restaurants I >Calpe Hotels I >Calpe Plattegrond I >Calpe Advocaten I >Calpe Huren van Vakantiewoningen