Home > Costa Blanca > VASTGOEDADVOCATEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

VASTGOEDADVOCATEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE

De meeste Europese kopers van onroerend goed maken geen gebruik van een advocaat bij de aankoop van een woning, dus waarom zou ik?

De overdracht van onroerend goed door middel van advocaten is Britse aanpak en veel Britse kopers van onroerend goed aan de Costa Blanca geven de voorkeur aan deze aanpak. Niet onverwacht, zijn Spaanse advocaten blij om een soortgelijke service te bieden, en de meeste van hen spreken een vreemde taal (meestal Engels). Zij controleren de documenten van een woning om ervoor te zorgen dat het vrij is van schulden, controleren de lokale planningssituatie, verzorgen vertalingen en begeleiden buitenlandse kopers bij het bezoek aan de notaris en het N.I.E.. Een Spaanse advocaat kan ook er ook voor zorgen dat rekeningen van nutsbedrijven op naam van de nieuwe eigenaren wordt gezet. Maar verwacht niet dat deze namens jou zal onderhandelen. Het is aan jou om te beslissen over de waarde van de woning die je gezien hebt en tot een akkoord te komen over de prijs met je agent.

Costa Blanca advocaten en bevoegde API makelaars

In Spanje de meeste woning wordt verkocht door agenten van A.P.I. (Agentes de la Propiedad Inmobiliaria) die een vergunning van de overheid hebben en die een aantal kantoren in de steden en dorpen aan Costa Blanca. Het  apismall.gif (321 bytes) bord hangt bij hun aan het kantoor. Historisch gezien voeren zij de overdracht uit van alle panden in Spanje totdat recente E.E.G. wetgeving de Spaanse overheid verplichtte om ook agenten zonder vergunning toe te staan. Dit verklaart de grote, en enigszins problematisch grijze gebied die nu bestaan, dus het wordt ten sterkste aangeraden om gebruik te maken van de diensten van een A.P.I.-agent (de prijs is in de aankoopprijs inbegrepen) of van een Spaanse advocaat.

Een volledig  overzicht van advocaten in Calpe kun je hier vinden. Ze voeren allemaal overdrachten uit en Linda Townsend en haar juridisch team, oude-getrouwe in Calpe raadslid in de gemeente, is op de lijst opgenomen. Fernando Ferragud Pardo is gespecialiseerd in Duitse documentatie en Moises Vicent Moliner biedt algemene juridische werkzaamheden met de nadruk op de regelgeving rondom planning. Een volledige lijst van advocaten en Benissa, in Moraira en in Altea kun je hier vinden, inclusief hun adressen, talenkennis, telefoonnummers en e-mail adressen.

Mocht je niet in staat zijn om naar de Costa Blanca te komen voor de ondertekening van je eigendomsakte, dan kan je advocaat dit verzorgen door je te vertegenwoordigen op het kantoor van de notaris of de bank of bij andere officiële transacties. Ze kunnen je, natuurlijk ook adviseren met betrekking tot het maken en accepteren van Spaanse en buitenlandse testamenten.