Home > Jouw zoekatie > ZOEKEN NAAR EEN WONING AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

ZOEKEN NAAR EEN WONING AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE

Bekijk woningen voordat je Spanje bezoekt

Misschien denk je aan een tweede huis of plek om met pensioen te gaan in Spanje, maar wil je meer weten over aanbiedingen, regio's en de prijzen. Een bezoek aan Spanje om het eens zelf te zien, kan een antwoord zijn. Maar deze zullen je zoektocht beperken tot korte lijst met, vaak, duurdere woningen. Het nemen van een vakantie om de regio die je intereseert te bezoeken in je eigen tijd, is een beter idee.

 

De meeste bezoekers van de Costa Blanca boeken een vliegticket naar Alicante buiten de drukke juni-augustus maanden en huren een auto op het vliegveld. De snelweg A7 loopt langs de gehele Costa Blanca waardoor je eenvoudig alle kustplaatsen en dorpen kunt bezoeken. Wanneer je dus een centrale stad zoals Calpe gebruikt als uitvalsbasis, dan is het niet meer dan een half uur rijden naar Javea, Denia, Altea, Moraira, Jalon of Benissa. Mocht je Calpe als tijdelijke verblijfplaats willen kiezen, dan vind je hier een lijst van hotels in Calpe .

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementsen te koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

Het is een goed idee om voor vertrek advertenties met  woningen aan de Costa Blanca te bekijken op het internet.

Daardoor kun je je tijd in Spanje maximaal benutten. Je kunt de prijzen en aanbiedingen vergelijken en een idee krijgen van wat woningen aan de Costa Blanca te bieden hebben. Je vragen kunnen per e-mail beantwoord worden. En misschien kun je een voorlopige lijst opstellen zodat je, direct na aankomst, kunt beginnen met het bekijken van woningen.

Elke woning is anders, maar de bouwwijze aan de Costa Blanca speelt veel in op het mediterraans klimaat van hete zomers en milde winters. De villa's hebben de typische rode daken van dakpannen en overdekte terrassen om te profiteren van de warme avond. Ook hebben ze vaak een zwembad om in de zomermaanden te kunnen afkoelen. Palmbomen en de paarse klimmende bougainvillea zijn kenmerkend voor de tuinen en de meeste woningen zullen een tegelvloer hebben en een houtgestookte openhaard in de woonkamer. Appartementen liggen in het stadscentra of aan het strand terwijl je de villa’s kunt vinden in de heuvels rond de steden.

Wanneer je uiteindelijk slaagt in het vinden van een woning aan de Costa Blanca dan kun je er voor kiezen om die te kopen met een Spaanse hypotheek. Deze zijn eenvoudig te regelen. Als buitenlandse koper kun je ongeveer 70% van de aankoopprijs lenen en kan de maandelijkse aflossing jaarlijks worden vastgezet. Als eigenaar, zal je een koopakte (escritura) ontvangen en word je naam en eigendom ingeschreven in het kadaster van de stad. De juridische zaken, vertalingen en verzorging van de documentatie zal worden verzorgd door een A.P.I. makelaar of advocaat .

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!