Home > Costa Blanca > EEN WEGENKAART VAN DE COSTA BLANCA EN EEN GEOGRAFISCHE KAART
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

EEN WEGENKAART VAN DE COSTA BLANCA EN EEN GEOGRAFISCHE KAART

Costa Blanca wegenkaart, Costa Blanca Geografische Kaart

Costa Blanca Wegenkaart. Nationale wegen aan de Costa Blanca begonnen met de N332 die alle kustplaatsen verbindt. Deze is nog altijd zeer nuttig en is aangevuld met de snelweg A7 (Autopista del Mediterraneo) die, op de kaart, over de hele lengte van de Costa Blanca loopt, met het Calpe-Benissa-Altea deel dat door de Bernia-bergketen loopt.

De snelweg A7 is de snelle manier om door de Costa Blanca te reizen. Van Calpe naar Denia duurt 20 minuten en van Calpe naar Alicante neemt zo’n 45 minuten. Op de kaart is het niet aangegeven, maar het gaat ook naar het vliegveld van Alicante waardoor het mogelijk is om Gatwick vertrekken in de ochtend en te ontspannen op het zonneterras je villa tegen de middag.

De Calpe - Moraira weg slingert langs de baaien en kliffen en geeft een fantastisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het biedt ook toegang tot de aan de kust gelegen projecten van Calpe, Benissa en Moraira. Bij Moraira gaat de weg landinwaarts, in de richting van Teulada, Benitachell en Javea en de dorpjes Jalon, Alcalali en Lliber.

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villa's te koop aan de Costa Blanca

Costa Blanca Geografische Kaart. De Costa Blanca is één van de meest bergachtige gebieden in Europa en heeft een aantal indrukwekkende pieken direct aan de kust. De geografische kaart van de Costa Blanca toont, bijvoorbeeld, de Piug Campana. Dit is een piramidevormige berg die uitkijkt op Alfaz del Pi en die stijgt tot een hoogte van 1.410 meter. Op de kaart kun je ook zien dat de Costa Blanca's Sierra Bernia bergketen een indrukwekkende barrière vormen die de Marina Alta scheidt van de Marina Baja en Calpe van Altea. De kaart toont dat deze 1.129 meter hoog is, en dat is te vergeleken met de Black Rock van Skye.

Een goede manier om deze bergen te verkennen is, wanneer je redelijk fit bent en tijd vrij hebt op zaterdag, om een exemplaar van de Costa Blanca News te kopen en de Costa Blanca Mountain Walkers op te zoeken. Je rijdt naar hun ontmoetingsplaats en geniet van een begeleide wandeling met goed gezelschap door een prachtig berglandschap. Je hebt geen kaart nodig omdat de Costa Blanca Mountain Walkers de weg weten. Wanneer je je niet zo fit voelt dan is het een goed idee om naar een bergdorp zoals Tarbena te rijden om daar, onder het genot van een lunch van traditionele Valenciaanse specialiteiten, te genieten van het uitzicht.

Het hele gebied is bezaaid met Moorse kastelen. Ze zijn aangegeven op de geografische kaart en het meest bekende kasteel van de Costa Blanca is het Guadalest fort van Al Zaraq dat toebehoorde aan de Denia Taifate. De snelste manier om er vanaf Calpe te komen is door de snelweg te nemen bij Altea maar rechtsaf slaat voor de tolhuisjes om vervolgens in de Altea la Vieja - Callosa d'en Sarria te gaan door het volgt van de borden. Guadalest ligt op een rots tussen de Sierra Aitana en Sierra Serella en kijkt uit over een beboste meer.