Home > Verkopen van onroerend goed > DE MARKTPRIJS VAN WONINGEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

DE MARKTPRIJS VAN WONINGEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE

Stel de ware marktprijs vast van je woning (niet wat je zou willen ontvangen of wat je nodig hebt!)

De belangrijkste reden dat je woning niet zal verkopen, is omdat je een prijs vraagt die ver boven dat van vergelijkbare huizen in dezelfde omgeving is.

Ongeacht hoeveel je hebt geïnvesteerd in een nieuw airconditioningssysteem of nieuwe keukenkastjes, de prijs van je villa met 3 slaapkamers zal nauw verbonden zijn aan de prijs van andere 3 slaapkamer villa's in je omgeving.

Wij gebruiken een Vergelijkbaar Market Analyse als leidraad om de catalogusprijs en de uiteindelijke verkoopprijs van vergelijkbare woningen te vergelijken.Overeenkomsten qua leeftijd, de omvang en het aantal kamers zijn de handvaten voor de marktprijs voor je huis. Loop eens langs vergelijkbare woningen die zijn verkocht om de omvang en de conditie van je eigen woning eens te vergelijken. Vervolgens kun je je prijs hoger of lager leggen op basis van je observaties.

Verkopen van onroerend goed aan de Costa Blanca: Andere overwegingen:

  • Tijd van het jaar: Bezichtigingen vinden het hele jaar door plaats, met minder bezoeken in december en januari.
  • het verkopen en verhuren van je huis: Het is erg moeilijk om een woning te verkopen die voor langere tijd of door vakantiehuurders wordt bewoond. De meeste verhuurbedrijven doen geen bezichtigingen en, wanneer dat wel kan, is de kans groot dat deze niet op z’n best wordt gezien. Het beste is om je te committeren aan de één of de ander, maar niet aan beide.
  • De netto verkoopprijs: De koper zal de aankoopkosten zoals ITP belastingen en notariskosten moeten betalen, maar de ‘opbrengstwaarde’ zal nog steeds de Plus Valia voor de koper bepalen. Dit is meestal een klein bedrag betaalbaar aan de gemeente, maar het is goed om te weten hoeveel dat is. Wij verzorgen een certificaat dat het bedrag vóór de verkoop bevestigt. Persoonlijke fiscale overwegingen variëren van persoon tot persoon, maar een niet-ingezeten verkoper moet rekening houden met een 3% retentie door de overheid van de gedeclareerde (escritura) verkoopprijs tegen de toekomstige betaling van vermogenswinstbelasting.
  • Beste kenmerken: We gaan op zoek naar de beste kenmerken van je woning, maar het is handig om eerst zelf een lijst op te stellen, zodat er niets wordt gemist.
  • Onverkoopbare woningen aan de Costa Blanca. Het is vooral belangrijk hier aandacht aan te besteden bij de presentatie om een ‘huiselijke’ gevoel te realiseren. Wanneer de buren het probleem zijn dan zal het uiteindelijk nodig zijn om eens met hen te praten en hen aan jouw kant te krijgen.
    Wanneer zelfs dit niet werkt, dan is het nodig om de emotioneel moeilijke stap te nemen en de prijs te verlagen.