Home > Verkopen van onroerend goed > Streef er naar om een luchtige, open, ruime en goed verzorgde woning te presenteren
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

Streef er naar om een luchtige, open, ruime en goed verzorgde woning te presenteren

Streef er naar om een luchtige, open, ruime en goed verzorgde woning te presenteren

Een villa of appartement dat op deze manier wordt gepresenteerd trekt snel een koper en maakt een goede kans om op hun short list te komen. Eerste indrukken zijn erg belangrijk want buitenlandse kopers zijn vaak voor slechts een kort bezoek aan de Costa Blanca en hebben te veel afspraken in een paar dagen.

Hoe kan ik mijn woning voorbereiden?

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

Exterieur:

 •  Een goed onderhouden mediterrane tuin kan erg aantrekkelijk zijn dus knip hagen, maak de paden schoon en voeg, wanneer ‘kleur’ ontbreekt in de tuin, wat potten met  Geraniums toe bij de  ingangen of op de vensterbanken. Deze geven een zeer mediterrane sfeer en helpen bij de verkoop.

 

 • Ruim het tuingereedschap en de zwembadapparatuur, speelgoed en alle andere rondslingerende delen, op of sla het op in de kelder. Hetzelfde geldt voor hondenbakken of overgebleven bouwmaterialen; die kunnen netjes worden opgestapeld in een garage of achter een muur.

 

 • Zorg ervoor dat de poort van je woning naar de straat goed opent en dat de bel werkt. Dit zijn kleine reparaties die mogelijk zijn uitgesteld, maar nu is het tijd om ze te doen. Werk afbladerende, of ontbrekende, verf op schuttingen of hekken bij. Frisse Spaanse smeedijzeren hekwerken en lampen zijn een versiersel van de woning die de moeite waard zijn.

 

 • De toegangsdeur van een woning is erg belangrijk. Het moet fris in de verf of lak zitten en handgrepen en sloten hebben die goed werken. Decoraties van de entree, zoals bijvoorbeeld Spaanse smeedijzeren lampen of potplanten, zullen ook hier helpen wanneer daar ruimte voor is.

 

 • Alles wat zichtbaar gebroken is, zoals bijvoorbeeld luiken of stoeptegels, moet worden gerepareerd of vervangen. Wanneer dat niet wordt gedaan, zal de koper aannemen dat de rest van je huis eveneens in onverzorgde staat is.

 

Interieur: De steekwoorden hier zijn ‘ruim’, ‘licht’ en ‘schoon’.

 • Ruim: Elke leefruimte kan aantrekkelijker worden gemaakt door het verwijderen van rommel. Wat extra kasten en dressoirs kunnen handig van pas komen. Maar ze zullen een woonkamer, slaapkamer of terras er niet beter op maken. Als de prioriteit is om het huis te verkopen, dan moeten deze items worden verkocht of opgeslagen worden in een garage of gehuurde opslag. Het resultaat is een aantrekkelijke leefruimte die meer overeenkomt met wat de architect had gepland.

 

 • Licht: Traditionele Spaanse villa’s zijn vaak voorzien van donkere houten balken, luiken en deuren. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer deze gewenste kenmerken gecombineerd zijn met een traditionele stenen open haard. Maar de lak of boenwas moet helder zijn, zelfs op oudere meubels of antiek houtwerk om het zo een verzorgde uitstraling te geven. Alle rolluiken en jaloezieën moeten geopend zijn en opgepotte Geraniums kunnen met name hier effectief zijn door het geven van een huiselijke kleurtint tegen het Spaanse ijzerwerk.
  Wanneer het enige tijd geleden is dat het interieur is geschilderd, dan is nu het moment om dat te doen. Tegen een, relatief, kleine prijs zal de villa worden opgefrist en er uit zien als ‘nieuw’. In keukens en badkamers heeft men vaak de neiging om dingen te verzamelen bovenop de kastjes. Het beste is om de meeste van hen op te ruimen en netjes op te bergen zodat het verzorgd overkomt. Hang frisse handdoeken en leg nieuwe zeep in de badkamer. Fix lekkende kranen en smeer piepende scharnieren.

 

 • Schoon en rustig: Blaffende honden, rondlopende kinderen en televisies helpen niet om de woning te verkopen. Typische kopers zullen waarschijnlijk worden afgeleid, dus het is het beste om de kinderen en huisdieren tijdens de verkoop (indien niet voor de kinderen en dieren) onder te brengen bij vrienden, en de tv uit te zetten totdat het bezoek voorbij is.
  Een grondige schoonmaak is essentieel, met speciale aandacht voor de keuken en badkamer. Wanneer het chroom en sanitair blinkt en alle ramen en spiegels helder en schoon zijn, zal de woning er zeker beter uitzien. Het is vooral belangrijk om vetvlekken in de keuken, maar ook op meer onbekende plaatsen zoals lichtschakelaars en deurklinken, te verwijderen.

 

Renovatie voorafgaand aan de verkoop: Iedereen heeft de verhalen over professionele ‘opknappers’ wel eens gehoord. Maar de voordelen van het ‘opknappen’ zijn niet zo duidelijk wanneer het de bedoeling is om te profiteren van de renovatie. Voor woningen aan de Costa Blanca uit de jaren ‘70 is het het beste om gebroken rolluiken, tegels of keuken werkbladen enz. te vervangen. Maar het is meestal niet de moeite waard om meer te doen dan alleen wat schilderwerk en wat op te ruimen. De lagere prijs zal een selling point zijn en de nieuwe eigenaar zal, waarschijnlijk, toch een complete renovatie willen doen om het naar hun eigen smaak te maken.
Villa’s uit de jaren ‘80 kunnen profiteren van renovaties van keukens en badkamers, vooral wanneer ze ook op een andere wijze positief worden gepresenteerd, zoals met een zwembad en misschien wel met dubbele beglazing.
Het toevoegen van extra’s bij nieuwere woningen is bijna altijd een verspilling van geld omdat het vloeroppervlak versus prijs altijd een belangrijk criterium zal zijn bij het maken van een beslissing.