Home > Verkopen van onroerend goed > ONDERHANDELINGEN MET KOPERS VAN VASTGOED AAN DE COSTA BLANCA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

ONDERHANDELINGEN MET KOPERS VAN VASTGOED AAN DE COSTA BLANCA

Verwacht te onderhandelen met kopers. Het is onderdeel van het proces.

Hoewel je, misschien, nooit onderhandelt over de prijs en idee daarvoor simpelweg haat, mag je nooit een houding aannemen alsof men je niet mag lastig vallen met een laag bod: daarmee duw je potentiële kopers juist van je af. Veel kopers van vastgoed aan de Costa Blanca doen een bod en verwachten daarna een tegenoffer.

De bieder is, in ieder geval, voldoende onder de indruk van je woning om een bod uit te brengen. Het beste is daarom om te reageren met een tegenbod. De onderhandeling kunnen enige tijd duren, maar het verhoogt je kansen op een verkoop wanneer je iets als tegenprestatie kunt bieden.

De uitleg van hoe je tot een bepaalt bedrag bent gekomen, en het benadrukken dat dit een redelijke prijs is ten opzichte van nabijgelegen woningen die onlangs zijn verkocht en de goede staat van jouw woning, is onderdeel van de onderhandelingen. Je kunt er voor kiezen om een lager bod te accepteren in ruil voor een snellere verkoop, o, wanneer je tot een overeenkomst bent gekomen, om een deel van het meubilair over te nemen.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen to koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

Het kan ook nuttig zijn om de kosten te berekenen vanwege gemiste kansen elders of extra hypotheekbetalingen van biedingen die je niet accepteert en die je nu moet voldoen.

Met een beetje mazzel kan een akkoord worden bereikt. Zorg er voor dat de zaken soepel doorlopen, na ondertekening van het contract en het ontvangen van de aanbetaling, tot de ondertekening bij de notaris. Laat de kopers de woning bezoeken om alles op te meten of om het aan vrienden te laten zien. Natuurlijk verwachten ze alles in dezelfde staat te vinden zoals het was toen ze besloten om het te kopen.