Home > Moraira > ONROEREND GOED TE KOOP IN MORAIRA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

ONROEREND GOED TE KOOP IN MORAIRA

Blader door onze Moraira villa te koop

Moraira is veranderd van een groep vissershutjes tot een internationaal bekend woongebied. Het dorp is uitgegroeid met laagbouwappartementen en een korte boulevard die loopt vanaf de jachtclub tot aan de oude uitkijktoren.

De eerste uitbreiding van Moraira was  Pla del Mar dat gelegen is op een lage heuvel met uitzicht op de stad en de haven, en met mooi uitzicht op de Moraira-Benissa kust met de Calpe Peñon in de verte. Pla del Mar en El Portet zijn al jaren de favoriete plekken voor vakantiewoningen van inwoners van Valencia die ze in het weekend kunnen bezoeken. Moraira is nu meer internationaal met inwoners uit heel Europa. Woningen in Pla del Mar prachtige oude tuinen en de straten zijn verrassend rustig, ondanks dat ze zo dicht bij centrum van Moraira liggen.

El Portet ligt langs de kust, op een korte afstand van Moraira, en heeft een eigen strand en wat stedelijke ontwikkeling. De villa's en bungalows gelegen op de kaap van Cap d'Or hebben één van de beste uitzichten van de Middellandse Zee. Prive-huizen zijn gelegen langs de toegangsweg Cami de la Viuda die, uiteindelijk de Arnella, Paichi en Alcasar stedelijke gebieden richting Benitachell verbindt. Arnella is een rotsachtige vallei met een prachtig uitzicht en is nog niet echt ontwikkeld. Groepje villa’s zijn gelegen tussen de oorspronkelijke wijngaarden en amandelbomen. Het gebied heeft een zeer rustieke sfeer, terwijl het toch dicht bij Moraira en Benitachell is.

De twee helften van Moraira zijn gescheiden door een breed dal dat gebruikt wordt door de traditionele wijngaarden van Teulada. Op één plek wordt deze brede vallei doorkruist door een toegangsweg die de uitbreiding van het Sabatera project met haar tennisclub en winkelcentrum verbindt. Sabatera bevat, voor het grootste deel, prive villa's met zwembaden en, net als de rest van Moraira, dateren vele villa's vanaf de jaren 1970. De naburige stedelijke gebieden zijn Tabaira, Benimeit en Pinar de L'Avocat. De typische stedelijke gebieden van Moraira zijn bebost met pijnbomen.

Moraira-Calpe gelegen aan de kustweg. De uitbreiding van San Jaime en de ingang van San Jaime Golf Club zijn te vinden op het hoogste punt (de Pepe La Sal supermarkt), tegenover de ingang van de uitbreiding van Cap Blanc. San Jaime is gesticht door het bedrijf Villarasil SA Madrid met als doel om kwalitatief hoogwaardige stedelijke gebieden te creëren die zijn voorzien van straatverlichting, brede wegen, golf en tennis faciliteiten. San Jaime is één van de beste gebiedsontwikkelingen aan de Costa Blanca en wordt, overeenkomstig met die beoordeling, gewaardeerd. Aan de overkant van de kustweg zijn grote bossen die nogal donker kunnen zijn, totdat je de top van de klif bereikt dat een spectaculair uitzicht en exclusieve villa's heeft.

Partidas Fanadix en Moravit kan men vinden langs de kustweg achter San Jaime. Hier vind je  prive villa's in bosrijke straten met pijnbomen en met een aantal nieuwe bungalowontwikkelingen. Cami d'Andrago verbindt Moravit en Fanadix met de stedelijke gebieden en bereikt de zee bij Cala d'Andrago.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan Costa Blanca
Villas te koop aan Costa Blanca