Home > Moraira > MORAIRA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

MORAIRA

Moraira onroerend goed, geschiedenis, gastronomie, sport en feesten

Het kleine kustplaatsje Moraira is onderdeel van de gemeente Teulada en ligt langs de kustweg van Calpe. Het kan ook worden bereikt via een kronkelende weg van Benissa. Het heeft nauwelijks hotels en is daarom geen grote vakantiebestemming. Wel staat het bekend om z’n rust, met smalle en stille straatjes en een relatief nieuwe jachthaven en jachtclub. 

De stad heeft stranden die voldoen aan de Blue Flag standaard; één naast Moraira en de tweede langs de kustweg bij Portet. Ze zijn ideaal om te gaan zwemmen met de familie of om watersporten te bedrijven. Moraira heeft, gemiddeld, meer dan 320 dagen zon per jaar waardoor het een het een bestemming is die het hele jaar door bezocht kan worden., Het heeft een prachtige jachthaven en vele winkels en restaurants.

Moraira staat bekend als het gastronomisch centrum van de Costa Blanca en heeft een aantal goede internationale restaurants zoals de ‘D'Gust’ en de ‘Dauphin’ in Portet. Zij organiseren jaarlijks een Gourmet Festival in het najaar en nodigen daarvoor beroemde internationale chef-koks uit. Bekijk de  beoordelingen voor restaurants in Moraira. Daarnaast heb je, natuurlijk, ook nog de fijne traditionele Valenciaanse keuken met rijstgerechten zoals Paella en Arroz a la Banda. Deze heeft bij de lokale bevolking de voorkeur voor een lunch met het gezin.

De festivalkalender omvat het Teulada Moscatel festival in september (beoordeling voor de beste druiventrossen), het historische re-enactment van de Moren en Christenen in de tweede week van juni en het San Vicente Ferrer met een processie, stierenrennen en vuurwerk net na Pasen.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan Costa Blanca
Villa's te koop aan Costa Blanca

Moraira / Teulada feiten en cijfers:

  •  
  • Inwoners:  9.500 Teulada en Moraira. Teulada is de gemeente en Moraira het kustplaatsje.

 

  • Toegang: snelweg A7, neem de afslag 63 Benissa. Volg de N332 tot aan de eerste afslag (Teulada). Rij naar het noorden, in de richting van Benissa. De luchthaven van Alicante "El Altet" is op 59km afstand gelegen.

 

  • Natuur: Moraira is gelegen aan de kust en heeft twee zandstranden (Moraira en Portet) en 8 km rotsachtige baaien en kliffen. Het plaatsje staat bekend om z’n terrasvormige wijngaarden die de zoete Moscatel druif produceren voor de plaatselijke coöperatie van San Vicente Ferrer. Deze wordt gebruikt om de lokale Moscatel dessertwijn te maken.

 

  • Restaurants en Specialiteiten: De typische Valenciaanse rijstgerechten zoals Paella en Arroz a Banda in Moraira in de restaurants aan de kust (probeer El Meson) en in Teulada stad. Moraira heeft ook een aantal prestigieuze restaurants die de internationale keuken serveren en die een Gourmet Festival organiseren in het najaar. Bijzondere restaurants zijn de La Sort en D'Gust in het dorp en de Dauphin met z’n Franse ‘nouvelle cuisine’ op het strand van Portet.

 

  • Sport: Golf - Club de Golf Ifach met z’n panoramisch uitzicht over zee vanaf het clubhuis. 3406m, 9 holes, par 60. Urbanizacion San Jaime. Zeilen - Moraira Sporthaven en jachtclub met 620 ligplaatsen, een zeilschool, reparatiewerf, winkels, etc. Wandelen in de heuvels - De "Costa Blanca Mountain Walkers". Twee keer per week met een eenvoudigere wandeling op zaterdag.

 

  • Festivalkalender: 5 januari - Drie Koningen. Aankomst van de Drie Koningen met cadeautjes voor de kinderen. 3 februari - Fiesta de la Dama. Taarten in de vorm van een vrouw. Eerste maandag na Tweede Paasdag - San Vicente Ferrer, de beschermheilige van Teulada, stierenrennen, vuurwerk en processies. Tweede weekend van juni - Moren en Christenen parade. 15/16 juli - Nuestra Señora de los Desamparados y La Virgen Carmen. Eerste zaterdag in september - Moscatel festival in Teulada met een wedstrijd voor de beste druiventrossen. Najaar - Internationaal Gourmet Festival. 24 november - Santa Catalina en de Culturele Week.

 

  • Cultuur en Geschiedenis: Teulada werd in 1386 gesticht na de christelijke herovering en was, onder meer, eigendom van de Markies van Ariza en de hertogen van Gandia, voordat in de 19e eeuw werd overgedragen aan de koning. De evangelische dominicaan San Vicente Ferrer bezocht aan het begin van de 15e eeuw regelmatig de stad en werd de patroonheilige van de stad. Vele straten in Marina Alta zijn naar hem vernoemd. De Portet Cap d'Or uitkijktoren werd gebouwd in de 16e eeuw om de stad te waarschuwen voor de komst van de Barbarijse piraten. Moraira dorp is later versterkt met een toren die werd gebouwd aan de kust (die er nog steeds staat en die een rol speelt in één van Patrick O'Brian's Aubrey-Maturin historische romans).