Home > Jouw zoekatie > OVERZICHT EN TAXATIE VAN WONINGEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

OVERZICHT EN TAXATIE VAN WONINGEN AAN DE COSTA BLANCA, SPANJE

Overzicht van Spaans onroerend goed

Ons doel hier is om duidelijke en bruikbare informatie te geven dus kan het verrassend zijn voor iemand die vertrouwd is met de overdracht van Brits onroerend goed, dat overzichten van vastgoed in Spanje erg zeldzaam zijn. Zoals David Hampshire in zijn boek ‘Het kopen van een huis in Spanje 2003-2004’ zegt, het is ‘ongebruikelijk om een overzicht te hebben’. Het grootste deel van de overzichten van woningen aan de Costa Blanca worden gedaan door de Spaanse banken, of gespecialiseerde ondernemingen die vrijwel uitsluitend voor hen werken. Bij een typisch Costa Blanca bank survey en waardering ontmoeten we de vertegenwoordiger van de bank bij de woning, geven deze een kopie van de documentatie, en wachten we ongeveer 20 minuten terwijl deze met een laser lineaal een ruwe schets maakt van de indeling, foto’s neemt van het interieur en exterieur en de staat van het pand en het uitzicht controleert.

Dat is alles. En waarschijnlijk gebeurt het op deze manier omdat de bouwstijl die gebruikt wordt voor de bouw van woningen aan de Costa Blanca zijn vrij standaard en ze zijn op een voorspelbare manier aangepast door de jaren heen. De bouwmethodes zijn hier eenvoudiger dan in Noord-Europa en de taxateur kan snel zien of het pand in goede staat is of niet. Hun belangrijkste focus bij een waardering is de lay-out / staat / grond en vloeroppervlak / andere bebouwing / uitzichten / papieren / opname in het kadaster en recente verkopen van vergelijkbare woningen om tot een marktwaarde te komen.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

Zoals ik al zei in ‘Het kopen van een woning aan de Costa Blanca’ zijn scheuren de belangrijkste dingen om op te letten aan de Costa Blanca. Die kunnen wijzen op beschadigde funderingen en ongewone luchtvochtigheid die kan ontstaan door een slechte afdichting of vanwege een slechte locatie in een overstromingsgebied. Deze zijn gemakkelijk zelf te zien en zijn een goede reden om de woning te vermijden vermijden.