Home > Altea > VASTGOED TE KOOP IN ALTEA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

VASTGOED TE KOOP IN ALTEA

Altea villa- en appartementenprojecten

Het lange kiezelstrand en de promenade van Altea is een favoriete zomerbestemming voor bezoekers uit heel Spanje en Europa. Met 2 km aan eersterangs appartementen met uitzicht op zee vind je er altijd wel eentje die te koop staat. Velen van hen hebben een breed en zonnig terras met een prachtig uitzicht en ze zijn meestal in de hogere prijsklasse Maar, zoals gezegd; je krijgt een van de beste locaties aan de Middellandse Zee.

Een goedkoper alternatief is een appartement in het  centrum van Altea dat slechts drie straten verwijderd is van de zee. Hier vind je een alle soorten winkels, banken, en diensten bij je om de hoek. Het is hier waar de meeste van de lokale Spaanse bewoners wonen. Het oude centrum van Altea, met z’n populaire kerkplein, ligt op slechts 10 minuten lopen. Vastgoed hier bestaat uit huisjes en stadswoningen waarvan vele zijn gerenoveerd. Zij hebben hun traditionele uitstraling behouden en er staan regelmatig een behoorlijk aantal te koop, hoewel het verkrijgen van een parkeerplaats hier een probleem kan zijn. Je vindt ze in de oude met steentje geplaveide straatjes die leiden naar de het kerkplein (Plaza de la Iglesia) en velen van hen hebben, vanaf het dakterras, een mooi uitzicht op zee.

Altea's meest recent groot nieuw project is Altea Hills die vorm heeft gekregen op de zonnige hellingen van de Sierra Bernia. Het biedt het beste uitzicht over de baai van Altea en heeft een infrastructuur van hoge kwaliteit, zoals wegen met trottoirs, straatverlichting en andere voorzieningen zoals het vijf-sterren hotel Melia Altea Hills en spa. Het is uitgegroeid tot een favoriete locatie voor de bouw van luxe villa's en heeft een directe toegang tot de exclusieve Luis Campomanes Sporthaven.

De Puerto Deportivo Luis Campomanes is direct aan de Greenwich meridiaan 00º00' gelegen en biedt ‘nieuw drop’ stijl vastgoed naast de ligplaats in de haven, en hoogbouw appartementen hoger op de kliffen. Het nabijgelegen Pueblo Mascarat project kijkt uit over de haven en behoudt, met z’n bogen en terrassen, het thema van een Spaans dorp. Woningen hier hebben vaak een goed uitzicht op zee en het gebied wordt uitgebreid met het nieuwe La Reserva complex op Calpe's Sierra de Toix.

Wanneer je je weg vanaf Mascarat langs de kust vervolgd richting Altea, dan kun je linkaf slaan naar het La Galera del Mar project, of rechts naar La Galera de las Palmeras. Galera del Mar bestaat uit kleine villa's en bungalows in een zeer weelderige tropische tuinachtige omgeving en Galera de las Palmeras heeft nieuwere huizen op een heuvel met uitzicht op de zee. Het is gunstig gelegen met rustige schaduwrijke straatjes.

Wanneer je de nabijgelegen snelweg neemt en rechtsaf slaat vlak voor de tolpoortjes, kom je uit in het dorpje Altea la Vieja. Dit was de oorspronkelijke nederzetting van Altea en kan worden gevonden naast de populaire Don Cayo golfbaan en het Sierra de Altea project. Vastgoed hier bestaat voor het grootste deel grote prive villa's met zwembaden langs brede straten tussen grote pijnbomen. Het Urlisa vastgoedproject bestaat uit Urlisa I, II en III en, op basis van hun ontwikkeling, heeft woningen die dateren uit de jaren ‘70 in Urlisa I tot nieuw ontwikkelde villa's en bungalows in Urlisa II en III. Wanneer je de Altea la Vieja verlaat vind je, na ongeveer 1 km, de ingang voor Alahama Springs, een van de eerste projecten met particuliere villa's met zwembaden in Altea, aan je rechterkant.