Home > Verkopen van onroerend goed > HET VERKOPEN VAN JE HUIS AAN DE COSTA BLANCA
Spanish mobile
Tel: 626 829 330

HET VERKOPEN VAN JE HUIS AAN DE COSTA BLANCA

Het verkopen van uw huis is een gezamenlijk project

Dankzij onze website in zes vreemde talen presenteren wij je villa of appartement aan de Costa Blanca aan een breed en internationaal publiek om zo de best kans op verkoop te kunnen geven.

Toch zal het pand op z’n best moeten zijn en wij zijn daarbij afhankelijk van de hulp van de huiseigenaar om een goede presentatie te kunnen geven. Een prospectieve koper voor een woning aan de Costa Blanca zal een aantal vergelijkbare woningen bezoeken alvorens te beslissen, en die van jou moet gunstig overkomen op basis van de presentatie en de verkoopprijs.

Onroerend goed te koop aan de Costa Blanca

Appartementen te koop aan de Costa Blanca
Villas te koop aan de Costa Blanca

De volgende drie punten zullen helpen om elke woning sneller te verkopen tegen de best mogelijke prijs:

De volgende drie punten zullen helpen om elke woning sneller te verkopen tegen de best mogelijke prijs:

1) Streef er naar om een luchtige, open, ruime en goed verzorgde woning  te presenteren.

Een villa of appartement dat op deze manier wordt gepresenteerd trekt snel een koper en maakt een goede kans om op hun short list te komen. Eerste indrukken zijn erg belangrijk want buitenlandse kopers zijn vaak voor slechts een kort bezoek aan de Costa Blanca en hebben te veel afspraken in een paar dagen.

Hoe kan ik mijn woning voorbereiden?

2) Zoek uit wat de ware marktprijs (niet wat je zou willen of wat je nodig hebt!)

De belangrijkste reden dat je woning niet zal verkopen, is omdat je een prijs vraagt die ver boven dat van vergelijkbare huizen in dezelfde omgeving is.

Ongeacht hoeveel je hebt geïnvesteerd in een nieuw airconditioningssysteem of nieuwe keukenkastjes, de prijs van je villa met 3 slaapkamers zal nauw verbonden zijn aan de prijs van andere 3 slaapkamer villa's in je omgeving.

3) Verwachten te onderhandelen met kopers. Het is onderdeel van het proces.

Misschien onderhandel je nooit over prijzen en haat je het idee om het te doen, maar als je een aanbieding afslaat een houding van ‘ga weg en verspil mijn tijd niet’, loop je de kans dat je een potentiële koper verliest. De meeste kopers maken aanbiedingen en verwachten, doorgaans, een tegenbod.

Tenminste één koper zal voldoende onder de indruk van je woning zijn om een bod te doen, en het accepteren of reageren met een tegenbod is het juiste om te doen. Dit kan enige tijd duren maar het verhoogt je kansen op een verkoop wanneer er iets kan worden gegeven aan de koper op basis van de prijs.